Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bárki bármit mond, ez egy szép történet.

A Szeretlek Magyarország szúrta ki a  romániai helyhatósági választások legmeghatóbb pillanatát.

A település lakói tiszteletük jeléül ‘választották meg’ az eddigi vezetőt, aki elhunyt a koronavírus-járvány okozta megbetegedésben.

Nagy népszerűségnek örvendett az Olt megyei Deveselu községben a harmadik mandátumára pályázó Ion Aliman polgármester, ezért sokan rá szavaztak a vasárnapi helyhatósági választásokon. Csakhogy az elöljáró már nem él – írja a maszol.ro.

A rakétaelhárító bázisnak helyet adó község polgármestere szeptember 17-én hunyt el, a hivatalos orvosi jelentés szerint a koronavírus okozta szövődmények miatt. Mivel a szavazólapokat addigra kinyomtatták, a neve szerepelt a cédulán – és sokan rá is adták voksukat.

A Digi24 televízió helyszíni riportjában a helybeliek azt mondták, hogy az iránta való tiszteletből szavaztak rá, mert „jó ember és jó polgármester volt”, aki „sokat tett a közösségért”, és ők „megőrzik emlékezetükben”.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjeként „induló” Aliman a leadott érvényes szavazatok több mint felét kapta meg (az 1600-ból 1020-at), így elvileg ő nyert, de mivel nincs már életben, a polgármester-választást meg kell majd ismételni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: