Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Megosztom másokkal is:
  •  

Orbán jobbkeze már nyíltan beszél arról, hogy a tündérmese összeomlott.

Már Orbán Viktor jobbkeze Matolcsy György is úgy látja, hogy a válságból való kilábalás nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan azt a miniszterelnök megpróbálja beállítani.
Az MNB várakozásai szerint a cégek még nehezebb helyzetbe kerülnek és újabb
kirúgási hullám fog megindulni, ami miatt több mint százezer ember kerül majd utcára

Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök már a sajátjai véleményére sem ad sokat, mivel a Gazdaságvédelmi Alapból úgy szórja a pénzt olyan feladatokra, amelyek nem a gazdaság talpra állítását szolgálják, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Legutóbb 34 milliárdot vont el a Miniszterelnökség beruházásaira és a sportra.

Az Orbán-kormány eddigi elkésett és szűkmarkú intézkedéseinek az egyenes következménye, hogy csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap.

Továbbra is azt látjuk, hogy kormány intézkedései nem szolgálják a válságból való kilábalást, mivel a gazdaság védelme helyett inkább luxusberuházásokra költenek.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

Itt az ideje, hogy a kormány saját maga helyett végre a magyar családok megmentésével és a magyar munkavállalók helyzetének javításával foglalkozzon


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --