Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Lánchíd felújítása a tárgyalási szakaszban van, de a főpolgármester szerint abban a menetrendben haladnak, amit korábban elterveztek.

 

A Párbeszéd pénteken elindította az alapjövedelem bevezetéséről szóló európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtő kampányát Budapesten.

 

„A javaslat semmilyen módon nem érinti az állami közszolgálatásokra fordítandó összeget és nem jár adóemeléssel sem. Ennek a csomagnak a bevezetése nagyjából 3 ezer milliárd forint évente” – erről Karácsony Gergely beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd társelnöke hozzátette: van ennyi tartalék az állami kiadásokban.

 

Karácsony szerint, ha ezt meglépnék akkor érné el Magyarország az Európai Uniós átlagot a szociális kiadások tekintetében.

 

„A Fidesznek szerintem az az elképzelése, hogy akkor lesz az ország versenyképes, ha egy olyan versenyszámban próbálunk versenyezni, amely a vesztes országok versenyszáma: alacsony bérekkel megpróbáljuk a nemzetközi nagytőkét idehozni, alacsony adók, alacsony bérek, alacsony munkáltatói jogok” – vélekedett a műsorban. Szerinte ennek a korlátjait jól lehet látni, hozzátette azt is, hogy Magyarország gazdasági növekedése attól függ, hogy mi van a német autóiparban.

 

Szerinte a válság azt is megmutatta, hogy az a modell, amit az Orbán-kormány képvisel, nagyon korlátolt.

 

Fővárosi koronavírus-csomag: A Fővárosi Önkormányzat tervei szerint lehetőségeihez mérten segíteni fogja a turisztikai ágazatot. A jövő heti közgyűlésre új előterjesztés készült, amelynek értelmében a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik szeptember és március között. A taxisok 70 százalékos engedményt kaphatnak a jövő évi drosztdíjból.

A főpolgármester elmondása szerint vannak olyan ágazatok, amelyek nagyon nehéz helyzetbe kerültek Budapesten, rajtuk akarnak segíteni.

 

A döntéseket már nyáron meghozták – tette hozzá. Mint mondta: a Fővárosi Önkormányzat legalább annyira válságban van, mint a budapesti turizmus, de azt remélik, hogy hozzá tudnak ahhoz, hogy talpon maradnak és ezáltal hozzá tudnak járulni a város gazdasági érdekeihez.

 

A Lánchíd felújítása ügyében tárgyalások folynak. Nagyjából abban a menetrendben vannak, amit korábban meghatároztak. Karácsony azt még mindig nem érti, hogy miért csinált a Fidesz a Lánchíd-ügyből ekkora „balhét”, mert az fel lesz újítva, hiába fog beleroskadni a főváros. Megjegyezte azt is, hogy a felújítás hosszú évek óta húzódik.

 

A Tarlós-éra ügyeit vizsgáló bizottságnak a közgyűlésnek kell referálniuk. „Ebben nincs semmi politikai célzat, nincs semmi boszorkányüldözés. Vannak olyan ügyek, amelyeket az ellenzék joggal kritizált korábban, és most, hogy ott vagyunk az információ birtokában, szeretnénk ezeket rendesen megnézni” – mondta a főpolgármester.

 

Szerinte ez politikai kötelességük, minden új vezetésnek bele kell néznie abba a szekrénybe, amibe eddig nem tudott.

 

„Sajnos azt kell, hogy mondjam, lesznek itt azért nagy csontvázak, mert van néhány ügy, amit azt gondolom, hogy alaposan meg kell néznünk. Anélkül mondom, hogy bárkit megfenyegetnék, ez a dolgunk” – szögezte le.

Forrás: ATV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: