Ujhelyi István, 2018. december
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közérdekű adatigénylése után már tudhatjuk, hogy a kormány közel 9,6 milliárd forintért vásárolt több mint 2 millió darab a koronavírus kimutatására alkalmas tesztet.

Felmerül a kérdés, hogy ha a külügyminisztérium képes nagyjából 4700 forintos darabáron megvásárolni a teszteket, akkor miért nem kezdték még meg a tömeges és ingyenes tesztelést?

Miért spórol a Fidesz a magyarok egészségén? A Gazdaságvédelmi Alapból “átcsoportosított” közel 34 milliárdból újabb, nagyjából 7,2 millió tesztet lehetne vásárolni, de a kormány inkább a Miniszterelnökség beruházásaira és sportra költi el ezt az összeget.

A Semjén-féle vadászati kiállítás 50 milliárdjából, a haverok szállodáinak felújítására szétszórt több százmilliárdból és a propagandára költött több tízmilliárdból pedig még több ingyenes szűrést lehetne elvégezni.

Az tisztán látható, hogy a pénz rendelkezésre áll az ingyenes és tömeges teszteléshez, már csak az a kérdés, hogy miért nem lép a Fidesz?

A szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, emiatt pedig teljesen érthetetlen az újabb kormányzati késlekedés, mivel ezzel a magyar emberek egészségét és életét veszélyeztetik.

 Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében. Továbbá javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetési biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: