Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A NER és Orbán Viktor személyes hőse, legnagyobb európai barátja és szövetségese akár 15 évre is mehet a hűvösre. Hogy is van az a magyar mondás?

A szicíliai ügyészség vádat emelt Matteo Salvini ellen. Több mint ötven oldalas dokumentumot nyújtottak be a bíróságnak, amely akár 15 év börtönre is ítélheti a Liga vezetőjét – írja az MTI.

Matteo Salvini mentelmi jogát februárban megvonták. Mivel a kormány tagja volt, úgynevezett miniszteri bíróság tárgyalja ügyét.

A most közzétett iratokban Matteo Salvini napról napra részletezte, mi történt tavaly július 25-től kezdve, amikor a Gregoretti katonai hajó 135 bevándorlót a fedélzetére vett.

A hajót Málta nem engedte  kikötni, az olasz hatóságok Szicíliába vitték a betegeket, a várandós nőket.

A hajó július 28-án köthetett ki a szicíliai Augustában, de a migránsokat Salvini nem engedte partra szállni.

Feltételül szabta, hogy a menekülteket osszák szét az önkéntesen jelentkező uniós tagállamok között.

A hajón végül százan maradtak. Salvini szerint nem voltak veszélyben, ellátásuk és egészségügyi ellenőrzésük folyamatos volt.

Várakoztatásukra a szétosztás európai megszervezése miatt volt szükség, ami az akkori kormány teljes bevonásával zajlott.

A volt belügyminiszter jelezte, tavaly októberben az Ocean Viking civil mentőhajó tizenegy napig nem kapott kikötési engedélyt, az új kormány tagjait mégsem állítják bíróság elé. Matteo Salvini szerint  a Gregorettin érkező migránsok között ráadásul volt legalább két embercsempész is.

24.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: