Karácsony Gergely
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Politikai nagyság. Ezt így szokták mondani. Amikor ugyanis valakinek a politikában a leghalálosabb ellenfele, legnagyobb ellensége olyat mond, ami egyébként jó lépés, akkor mi a teendő?

Államférfiaknál ez nem kérdés. Mindig azt kell tenni, ami a haza érdeke. Karácsony és stábja most bizonyította, hogy a legnagyobbak egyike. Ez persze nem alku és nem is párbeszéd Orbánnal.

Sőt mondhatnám, hogy meghallva az idők szavát annak ellenére cselekszik a főváros, hogy Orbán mint mond. De miről is van szó?

Bár korábban visszautasította a kormány  javaslatát a főváros számláján lévő, másra szánt pénz turizmus megsegítését célzó felhasználásáról, Budapest most azt tervezi, lehetőségeihez mérten segíteni fogja az ágazatot — írta meg a Népszava a Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel folytatott háttérbeszélgetés alapján.

A jövő heti közgyűlésre új előterjesztés készült, amelynek értelmében a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik szeptember és március között a fővárosi területeken. A taxisok 70 százalékos engedményt kapnak a jövő évi drosztdíjból.

Kiss Ambrus elmondta: Budapest önkormányzata folytatja az idősotthonokban élők és az ott dolgozók tesztelését, szeptemberben a 2000 dolgozó közül 900 munkatárs PCR-tesztjét végezték el, míg a bent lakók esetében 1600-at. A főváros további 20 ezer PCR teszt beszerzését tervezi, az előző csaknem 20 ezres készletből ugyanis alig 5000 maradt, márpedig a hajléktalanellátók és az idősotthonok tesztelését két hetente megismételnék.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: