Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyelőre még marad a meleg, de holnap már záporok, zivatarok érkeznek délnyugat felől.

Változás kezdődik időjárásunkban, egyre inkább egy Nyugat-Európa fölött kimélyülő ciklon előoldali áramlási rendszerébe kerülünk. Péntekig délnyugat felől még meleg, de időnként már nedvesebb légtömegek érkeznek. Szerdán így az eddigi száraz, csaknem zavartalanul napos idő helyébe záporok, zivatarok lépnek.

 

Első ízben már ma este előfordulhat egy-egy zápor, zivatar délnyugaton, de ez még csak néhány helyen lesz jellemző.

 

Napsütésből holnap sem lesz hiány, viszont már nem lesz zavartalan, a fátyolfelhők mellett a gomolyfelhők is megjelennek. Délelőtt csak néhol, délutántól kezdőden nyugat, délnyugat felől már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok: kezdetben főként a Dunántúlon, estefelé a középső, éjjel, illetve csütörtök hajnalban a keleti országrészben.

A zivatarokhoz nagy mennyiségű csapadék, heves villámtevékenység és erős, viharos kifutószél társulhat. Fázni a hét harmadik napján sem fogunk, a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön kevesebb helyen, főként északkeleten, keleten alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Délen és keleten sokfelé szeles időben lesz részünk, a maximumok pedig a szerdaihoz hasonlóan alakulnak.

Pénteken megközelíti térségünket az a hullámzó frontrendszer, mely a hétvégére meghozza az igazi őszt. Záporok, zivatarok főként a nap második felében alakulhatnak ki a Dunántúlon. Erős lesz a délies szél. Még marad a meleg 22-30 fok közötti maximumokkal. 30 fok délen, délkeleten lehet.

Forrás: Időkép

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: