Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőri felszólításnak engedelmeskedve, házából kilépve bilincselték meg azt a 30 éves jászdózsai férfit, aki ellen 18 elfogatóparancs volt érvényben.

A dabasi rendőrök felkérésére 2020. szeptember 20-án kora reggel a Készenléti Rendőrség műveleti csoportjának tagjai a megfelelő taktikai sorrendben felálltak a jászdózsai családi háznál, majd az ott lakók számára egyértelművé tették szándékukat.

Esélyt sem adva az esetleges menekülésre fogták el az ajtón kilépő, több mint egy tucat körözést felhalmozó férfit. Otthonában készpénzt, mobiltelefont, SIM kártyát és tábalgépet foglaltak le.

A sorozatos csalásokkal gyanúsítható férfi ellen a Dabasi Rendőrkapitányságon kívül több Pest megyei, fővárosi, valamint vidéki – a Debreceni, a Ddunaújvárosi, a Győri, a Balassagyarmati – Rendőrkapitányság is eljárást folytat.

A Dabasi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő ügyben üzletszerűen elkövetett csalások miatt gyanúsított. Módszere szerint álneveken regisztrálta magát a legnépszerűbb közösségi oldalon, a felületen faházat, vagy autóalkatrészeket kínált megvételre. A hirdetés iránt érdeklődők egy számlaszámra átutalták a kért, alkalmanként 25-205 ezer forint közötti összeget, a termék azonban nem érkezett meg, eladójuk elérhetetlenné vált. Előfordult, hogy egy nap alatt hat vevő több mint fél millió forinttal gazdagította átverőjét.

A jelenleg 16 rendbeli csalás bűntettével, valamint 5 rendbeli csalás vétségével megalapozottan gyanúsítható férfi néhány hónap alatt közel kétmillió forintot csalt ki áldozataitól.

A 30 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Police.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: