Megosztom másokkal is:
  •  

A Magyar Szocialista Párt ma tartotta tisztújjító kongresszusát, ahol a párt történetében először két társelnököt választott a párt élére.

A küldöttek 86%-a támogatta a tisztségben Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest, így mostantól ők írányítják a Szocialista Pártot két éven keresztül.

Az MSZP kongresszusa a koronavírusra való tekintettel online zajlott, így a küldöttek a saját otthonukból adhatták le a voksaikat. Ennek ellenére az MSZP videókonferenciát tartott, amelyen a párt vezetői és a 300 küldött tudták tartani a kapcsolatot egész nap.

Erre a kongresszusra küldött videóüzenetet Budapest Főpolgármestere:

Az önkormányzatok a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi válságban jobban szolgálják az embereket, mint a kormány az országos politikában – jelentette ki a főpolgármester szombaton az MSZP online kongresszusához címzett üzenetében.

Karácsony Gergely az MSZP Facebook-oldalán megjelent videóban elmondta, fontos szerepe lehet a koronavírus-járvány okozta válság kezelésében az önkormányzatoknak, ezt látja a kormány is, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azt a munkát, amelyet az önkormányzatok végezhetnének, sokszor éppen a kormány helyett.

Orbán Viktor miniszterelnök tudja, hogy az ellenzéki pártok vezette önkormányzati koalíciók érdemi kihívásai a kormánynak, mert helyben jobban szolgálják az embereket, mint a kormány az országos politikában – idézi az MTI a főpolgármestert. Szerinte az ellenzéki vezetésű önkormányzatok megmutatják, milyen a szociális kormányzás, és “ez nagy remény Magyarországnak és nagy veszély a kormánynak”.

Az elmúlt időszak önkormányzatokat gátló politikája arról szól, hogy megakadályozza annak az alternatívának a kialakulását, amely 2022-ben megváltoztatja az országot – hangoztatta.

Karácsony Gergely szerint “sorsfordító időket élünk”, az ország megváltoztatásához az ellenzéknek is meg kell változtatnia a politikáját, az MSZP-nek pedig le kell zárnia belső vitáit. Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait – fogalmazott.

A főpolgármester az általa 2018-ban és 2019-ben képviselt szociális demokrácia programjának továbbvitelt ígérte. Hozzátette: “mi olyan demokráciát akarunk, ahol nem a szabadságból van kevesebb, hanem az egyenlőségből van több”.

A Párbeszéd társelnöke elmondta, van egy dolog, amit csak az MSZP tud képviselni az ellenzéki összefogásban: a szociáldemokrata politika.

Szociáldemokrata párt nélkül nem lesz ellenzéki győzelem

atv.hu/MTI


Megosztom másokkal is:
  •