Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nemes egyszerűséggel a politikus csapdát állított Vityáéknak. Mert valamit kell mondani erre, csak az igazat még sem lehet kimondani.

Törvényjavaslatot nyújtottam be, kezdi bejegyzését Szél Bernadett a facebookon.

A kormánytagokat luxusajándékokkal elhalmozó nagyvállalkozók öt évre kizárnák magukat a közbeszerzésekből.

Javaslatom szerint az a vállalkozó, aki a képviselői alap tiszteletdíj felét meghaladó értékű ajándékot ad állami vezetőknek vagy kormánytagoknak, nem indulhatna közbeszerzésen.

Az ok egyszerű: konkrétan a mai napig nincs semmilyen következménye annak, hogy az atlatszo.hu rajtakapta Szíjjártó Péter külügyminisztert, amint Szíjj László építőipari nagyvállalkozó luxusjachtján nyaral.

A kormány és a legfőbb ügyész szerint nincs itt semmi látnivaló, a miniszter nem sértett törvényt és különben is a “magánélet” része, kivel, hol, kinek a pénzén nyaral egy miniszter. A valóság azonban az, hogy az állami megbízások luxusutakkal való “honorálása” a korrupció tankönyvi esete.

Ezért javaslom, hogy az a vállalkozó, aki “barátságból” nagyvonalú ajándékokat akar adni kormánytagoknak, ne akarjon nyerni állami közbeszerzéseken. Legyen kizáró ok az ajándékozás.

Szintén javaslom, hogy ne lehessen kihagyni a képviselői vagyonnyilatkozatokból az efféle “ajándékokat”: a képviselőknek kötelező legyen feltüntetni minden, az alap tiszteletdíj negyedét meghaladó értékű ajándékot a vagyonnyilatkozatban — akkor is, ha azt “magánemberként” kapta egy kedves oligarchától.

És ha már Lady Milliárd, vonjuk be a vagyonnyilatkozat-tételi körbe az állami vállalatok vezetőit is. Aki közpénzekkel gazdálkodik, legyen teljesen átlátható — vagy ne akarjon a nép közös pénzével dolgozni.

Kormánytagok nem kezelhetik úgy az oligarcháktól kapott luxusajándékokat, mint a családtól kapott karácsonyi ajándékot. Ezért ugyanis viszonzás jár, mégpedig a mi kontónkra. Ennek a nyilvánvaló összeféhetetlenségnek meg kell jelennie törvényi szinten is, ha már a kormány végképp elveszítette minden erkölcsi iránytűjét.

Az más kérdés, hogy akik most a Fideszben szavaznak, teljes ellenállást fognak tanúsítani a javaslat irányában. De várom az érvelésüket, a jachtozós-helikopterezős Fidesz kínos magyarázkodását, mivé lettek a “polgári Magyarországot” ígérő fiatal demokraták.

Erkölcsi züllés, morális fertő, szellemi kútmérgezés, aljas hatalmi technikák, ez ma a Fidesz. Uraim, egyék meg, amit főztek — mi nem így akarunk élni Magyarországon!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: