Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Két kórház területén is lesznek katonai kórházrészlegek – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Az operatív törzs döntése értelmében – ha az igények szükségessé teszik – bevonják az ellátásba a kiskunhalasi mobilkórházat, de lesz egy “katonai kórház” a Szent László Kórház területén, és egy további Tatabányán – nyilatkozta Müller Cecília az MTI-nek pénteken.

A szeptember 21-től kötelező, a maszkviselés kiterjesztésére hozott rendelkezések között nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani, hiszen szankcióval is jár azok be nem tartása – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. A tesztek túlnyomó többsége eddig is térítésmentes volt, és ez így is lesz a továbbiakban is, ha járványügyi érdekből – a kórház vagy a háziorvos rendelésére – végzik el a tesztelést. Ezt az árat azoknak kell megfizetnie, akik önszántukból tesztelnének, vagy a két hét kötelező házi karantént váltanák ki. Ezen áron felül egyéb költség nem számolható fel – tette hozzá.

Müller Cecília úgy fogalmazott, az új rendelkezésekkel nem a mindennapi élet korlátozása a cél, de az eddigi szabályokat szigorúbban véve kell élni. Szerinte a koronavírus-pozitív esetek növekedésével várhatóan emelkedni fog azon idősek száma is, akik kórházi ellátásra szorulnak.

Ezzel kapcsolatban – cáfolva a sajtóban megjelent híreket – elmondta, a középsúlyos és súlyos koronavírus-fertőzöttek ellátására mind a személyi, mind a tárgyi feltétel adott, és az ellátás centralizálása a cél. Ez utóbbi kapcsán kitért arra, előfordulhat, hogy egy-egy beteget nem a hozzá legközelebbi kórházba visznek majd, hanem a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézménybe, ahol a gyógyításhoz minden feltétel adott.

Forrás: Mfor  /  Fotó: anzdoc.com

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: