Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt mindig szorult helyzetben teljesített a legjobban. Fogalmazzunk úgy, hogy a kongresszusra készülő MSZP mindent megtett annak érdekébe, hogy lerombolja önmagát.

A párt ellen tüntető párttagok, feloszlatott megyei szervezetek, a sajtóban üzengető szocialista vezetők. A legrosszabbra készülhetett ma a párt.

Ma azonban az MSZP összezárt és egységet mutatott

Mégis győztesként tudott felállni az MSZP. Győztek ma a Szocialisták, hiszen mindezen előjelek ellenére megmutatták, hogy a párt a vitái ellenére egységes és erős.

A küldöttek a koronavírus ellenére is meg tudták tartani online a kongresszusukat ami már önmagában nem kis szó, hiszen csaknem 300 küldöttnek kellett interneten keresztül tanácskoznia, méghozzá a botrányok miatt kiemelt figyelem mellett.

Az MSZP küldöttei 86%-os arányban egyetértettek abban, hogy a pártot – mostantól két elnök vezesse – Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan vezesse a választásokig.

Az egység legyőzte a kétséget

Beszéljünk nyíltan az MSZP döntéshozói az utolsó pillanatba belátták, hogy az ország ügye és Orbán Viktor leváltása fontosabb mint a belső hatalmi harcok. Ez pedig ma nagy győzelem. Mert az MSZP-nek ma a saját démonjait sikerült legyőznie.

Ez pedig fontos mérföldkő, hiszen mint ahogy Karácsony Gergely ma fogalamzott:

Az MSZP nélkül nincs kormányváltás, szociáldemokrata párt nélkül nem tud győzni az ellenzéki oldal


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: