Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A csütörtökön érkező hidegfront hatására a Tiszántúl kivételével kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Tizenöt megyében figyelmeztetés érvényes.

Szerdán veszélyes időjárási jelenség még nem valószínű. Csütörtökön egy hidegfront éri el a térséget, melynek hatására kora délutánig a nyugati határ közelében, illetve északkeleten helyenként (nem heves) zivatarok is kialakulhatnak. A délutáni, esti órákban a középső országrészben képződhetnek helyenként újabb zivatarok, majd éjjelre megszűnik a csapadéktevékenység az országban.

A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék (10-30 milliméter), esetleg egy-egy helyen apró szemű jég kísérheti. Szerdán a napi középhőmérséklet a fővárosban és az Alföld déli részén megközelítheti a 25 fokot. Csütörtökön az érkező hidegfront hatására az északi, északkeleti irányba forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, kiemelten északkeleten, a Bodrogköz térségében viharos (60-70 km/óra) széllökések is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott csütörtökre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt a Tiszántúl kivételével az egész országra.

 

Forrás: kiderul.startlap.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: