Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem azért, mert az emberek többsége ne az ellenzék mögött állna, de a mondat második felét mindenkinek a fantáziájára bízzuk.

2018-ban is voltak érdekes jelenetek a választások körül. A Nemzeti Választási Iroda honlapja a voksolás alatt több órán keresztül elérhetetlenné vált, majd igen furcsa számok jelentek meg rajta.

Ezután többen is feltételezték, hogy választási csalás történhetett. Ezt az illetékesek természetesen cáfolták, de tény megrendült a bizalom az emberekben a választások tisztaságával kapcsolatban.

Most kérdés, hogy ez a bizalom mennyire térhet vissza és persze az is, hogy mennyire bízhatunk valóban a tiszta választásokban, főleg a tegnapi döntés értelmében.

Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Attila Mihály, az Igazságügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának kinevezését javasolja a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetőjének – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

A Nemzeti Választási Iroda új elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre. Havasi elmondta: a kormányfő intézkedett az elnökjelölt helyettes államtitkári tisztségből történő felmentéséről szeptember 14-ei hatállyal.

Az előző elnök, Pálffy Ilona augusztus 25-én jelentette be a lemondását, illetve nyugdíjba vonulását. A posztot 2013. május 24-e, az NVI megalakulása óta töltötte be.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: