Fotó forrása: youtube
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Médiatanács döntött így. Azt állítják, hogy a rádió jogsértéseket követett el, amit tudomásul vett – írja a Mèdia1.

A szakportál szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben.

A Médiatanács közölte:  emiatt úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

A Médiatanács már meg is kezdte a pályázati eljárás előkészítését.

Ha a Klubrádió tovább akar működni az FM-frekvencián, akkor ezt csak újbóli pályázattal, pályázati győzelemmel teheti meg.

Mivel az NMHH néhány napja megszüntette a digitális rádiózást Magyarországon, és a Klubrádió elvesztette digitális terjesztésének (DAB+) lehetőségét, ezért amennyiben a Klubrádió 2020. február 14-ig nem jut újból analóg frekvenciához, akkor felmerülhet, hogy a Klubrádió legalábbis egy ideig kizárólag az interneten, streaming segítségével tudja tovább folytatni tevékenységét.

A Klubrádió nem először kerül bizonytalan helyzetbe. Korábban a Médiatanács többször megpróbálta már elnémítani a rádiót.

Éveken át pereskedtek, amit a rádió megnyert, de a pereskedés még így is tart, mivel a Klubrádió kártérítést is követelt. A Klubrádió korábbi vitái során utcai demonstrációval tiltakoztak hallgatói az elnémítás ellen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: