Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Unió most tényleg példásan keményet lépett, úgy tűnik most már sok évnyi teketóriázás után végre tettekben is megmutatkozik a szigor. Nehéz a most elfogadott döntést másként értelmezni mint úgy – most már megelégelték Orbánék regnálását.

Azért is súlyos a döntés mert a legfájóbb ponton támadja a magyar kormányt – legalábbis Orbánék hatalompolitikai szempontjából – ugyanis valójában egy normális és szokványos, európai döntés született.

A Brüsszeli grénum hétvőn ugyanis elfogadta az a módosító javaslatot, hogy a jövőben a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítésére szánt pénzeket csak akkor lehet elkölteni a különböző tagállamokban

ha a döntésbe a helyi önkormányzatokat is bevonják

Ez pedig Magyarország esetében konkrétan azt jelenti, hogy az uniós támogatásokat csak az önkormányzatokkal közösen költheti el a kormányt.

Így hamarosan Orbánnak Karácsony Gergellyel, Márky-Zay Péterrel, Botka Lászlóval vagy Tóth Józseffel kell tárgyalnia arról, hogy mire költheti el a pénzeket.

De a döntés értelmében a kormánynak a jövőben a civilek és szakszervezetek véleményét is ki kell kérnie, ha uniós pénzeket akar felhasználni.

Azt gondolom, hogy odafönt a várban most valaki nagy örjöngésbe kezdett.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: