Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Válik Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix. Ennek már lehettek előjelei ugyanis alig két hónapja Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla tőzsdén kívüli ügylet keretében elidegenítette a tulajdonában álló 48,9 millió darab Opus részvényt, ezzel a társaságban fennálló szavazati jogot biztosító részvényeinek aránya a korábbi 6,97 százalékról nulla százalékra csökkent.

A részvények értékesítése útján a társaságban fennálló, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla által tulajdonolt 6,97 százalékos befolyást biztosító Opus részvények új tulajdonosai egyenlő arányban (2,32 százalék) Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes, valamint ifj. Mészáros Lőrinc lettek.

Az ügylet után két hónappal a Magyar Távirati Irodához hivatalos közleményben juttatták el az alábbi közlemény:

Házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezi a bíróságnál Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla – közölte maga a Fidesz közeli üzletember és felesége az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A dokumentum szerint a házasság felbontásáról szóló döntésüket közösen, együttes akarattal hozták meg. Az eljáráshoz szükséges kérdésekben vita nélkül, egymást segítve, becsülve és tisztelve állapodtak meg – tették hozzá.

Az érintettek a válásuk részleteiről nem kívánnak nyilatkozni, és kérik a sajtó képviselőit magánéletük tiszteletben tartására – áll a közleményben.

Erre a gondolatra a szoci nagyágyú Lendvai Ildikó csak annyit tett hozzá:

Hogy Mészáros Lőrincék válnak, az magánügy. Kérem, a magánéleti vonatkozásokat senki ne kommentálja. Engem csak egyetlen közéleti szempont érdekel: a vagyonmegosztásnál hányan osztoznak? Csak ők ketten? Vagy már most megjelenhet a részéért a miniszterelnök?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: