Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik emgvan Orbán gyengepontja. Ez pedig a dicsekvés. Úgy tűnik a miniszterelnököt csak hagyni kell dicsekedni és önmaga hatása alá kerülni és képes a legsúlyosabb igazságokat is elkottyintani.

Ezt szúrta ki a HVG. A miniszterelnök véletlenül felfedte a migránsellenes propaganda forrását a közrádiónak adott péntek reggeli interjúban.

Valójában szó nincs sem Soros tervről sem semmiről, amiről éveken keresztül beszéltek. Mindezt töredelmesen el is mesélte Orbán:

A kormány – mielőtt a koronavírus kizökkentette – évek óta másról sem beszélt, mint a migrációs nyomásról, veszélyeiről és a Soros-tervről. Most kiderült, mi az egész kiindulópontja.

A kormányfő az európai és a világgazdaság helyzetéről beszélve ugyanis mellékesen megemlítette, 2012-ben olvasta az egyik uniós kutatóintézet tanulmányát, melyben az az állítás szerepelt, hogy a migráció jó dolog és majd támogatni kell.

“2015-ben tört ki a migrációs válság, tehát én 2015-ben tudtam, hogy hova kell nyúlni, melyik asztalfiókban van az a tanulmány, amiben a brüsszeliek leírták, hogy ami most történik, az jó”

– szó szerint ezeket mondta el Orbán péntek reggel.

Orbán annak idején az élen akart járni: a 2015. január 7-i, a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után kiadott közleményben arról írt, az európai ember, a szabadsága és életformája támadás alatt áll, ezért új véderőművekre van szüksége. Nem sokkal később, a párizsi terrorellenes tüntetés után pedig bemondta,

a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

Mint fogalmazott, abban bízott, az események higgadt, nyugodt elemzése abba az irányba viszi az európai vezetőket és Brüsszelt is, hogy egy szigorú, bevándorlást korlátozni akaró politika nyerjen polgárjogot Európában.

Soros-terv? Egy frászt!

A folyamatos menekültellenes propaganda közben két évet kellett várni arra, hogy az Orbán-körüli agytröszt kitalálja a legtökéletesebb kifejezést, a “Soros-tervet”, és Soros György arcát egybeforrassza az országunkat fenyegető veszéllyel.

Soros-terv kifejezést először a Fidesz–KDNP közleményében sütötték el 2017. július 3-án.

Ebben annyi szerepelt: egyetértenek azzal, hogy a Soros-terv veszélyeire fel kell hívni a figyelmet (mindezt egy Varju László DK-s politikus sajtótájékoztatójának apropóján), majd 10 nappal később Németh Szilárd Fidesz-alelnök említette ismét azzal, hogy a terv része egy bevándorlásszervező ügynökség létrehozása.

A teljes történet és még több részlet itt olvasható


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: