Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor a hatalom rátette a kezét az Index-re még nem sejthették, hogy nem hogy nem sikerül kormánypártira hangolni a legolvasottabb magyar internetes portált, hanem egyenesen csapdába sétálnak.

Kivételesen nem a politika az, ami megoldotta a problémát, hanem egy maroknyi mindenre elszánt ember – újságírók – akik úgy döntöttek nem maradnak tétlenek a hatalommal szemben.

A semmibe ugrottak akkor, amikor felálltak az Index szerkesztőségéből. Mindezt úgy, hogy valamennyiük megélhetése és a családjaik megélhetése függött ettől. Senki nem garantálta nekik, hogy “lesz másik”.

De meglépték. Meglépték és eldöntötték, teljesen függetlenül önerőből indítanak egy másik lapot, amiről ma hullott le a lepel és amiről itt mi is beszámoltunk.

A Telex néven elinduló új lap azonban minden bizonnyal Orbán rémálma lesz méghozzá úgy, hogy most már semmilyen módon nem férhetnek hozzá. Ha úgy tetszik hiába akarták elhallgattatni a kormánykritikus Index-et a jelek szerint egy sokkal erősebb és sokkal kérlelhetetlenebb ellenfelet teremtettek maguknak.

Ugyanis a távozó indexesek arra kérték az olvasóikat, mivel a portál beindítása nagyon sok pénzbe kerül legyenek az oldal anyagi támogatói.

És történelmi robbanás következett. Pusztán néhány óra leforgása alatt történelmet írt az új lap:

Magyarországon még induló internetes portálnak soha nem volt 10 ezer mecénása. 10 ezer magánember aki vállalta, hogy anyagilag támogat egy független oldalt. Igen-igen, jó hír hogy este nyolc óra környékén átpördült a támogatók száma a telex.hu-n tízezer fölé és posztunk megírásának pillanatában 10775-nél tart.

A HírHugó megkérdezett egy médiavilágban jártas szakértőt, hogy hány támogatóra lenne szükség, hogy a korábbi Index-színvonalú portállá tudja magát kinőni a Telex?

A portál szakértöje elmondta, hogy az Index Magyarország legnagyobb lapja, így az egyik legnagyobb szerkesztőséget is ők tartották fent.

Ahhoz, hogy egyben tudjon maradni ez a kb 100 fős szerkesztőség, tudjanak irodát bérelni, számítógépeket, infrastruktúrát szervert a becsléseim szerint olyan 50 és 70 ezer támogatóra lesz szükségük- vélekedett.

Hozzátette, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen, hiszen az Indexnek kb 1 milliós olvasói bázisa volt, aki ezek miatt az emberek miatt szerette azt a portált, amit ők csináltak, írtak képviseltek.

Mi pedig azt gondoljuk, hogy ha pár óra leforgása alatt ennyi támogatója lett az oldalnak, akkor ez összejöhet.

A telex.hu-t itt támogathatja (kattintson)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: