Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szabályszerűen lopják a betegeket – erre hívja fel a figyelmet a BorsOnline legfirissebb cikke, mely a legnagyobb hazai pofátlanságról ír, ami ráadásul életveszélyes is lehet.

A mentődolgozókat mélyen felháborította az álmentősök tevékenysége és lépéseket sürgetnek velük szemben.

Az Országos Mentőszolgálat saját közösségi oldalán számolt be a Ripost által lebuktatott álmentősökről, akik engedély és képesítés nélkül dolgoznak, veszélyeztetve ezzel a betegek életét.

Mint arról beszámoltak, egy nem létező cég lejárt forgalmi engedélyű mentőautóval, képzetlen személyzettel vállal betegszállítást, Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála néven hirdeti magát. Az életveszélyes szolgáltatásért pedig fizetnek a betegek.

Ha nem keresi őket elég beteg, akkor rendelőintézetekben, kórházakban vadásznak rájuk, kihasználva, hogy a hazaszállításra sokszor várni kell.

Erről egy legális betegszállító cég tulajdonosa beszélt a Ripostnak. Egyszerűen bemennek a váróba és megkérdezik, ki az, aki betegszállítóra vár, majd aki jelentkezik, annak megígérik, hogy azonnal elviszik.

Előfordul, hogy ingyenesen járna a szállítás a betegnek, és csak otthon derül ki számára, hogy így viszont fizetnie kell.

Az Országos Mentőszolgálat figyelmeztetést is adott ki az ügyben:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: