Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 Értelmes, átgondolt járványügyi intézkedéseket követel az MSZP.

„Ezt most hogy?” – kérdezheti ismét a magyar ember, látva a kormány intézkedéseit a járvány második hullámának kezdetén.

Az első szakasz elkésett, elégtelen és szűkmarkú kezelése után most is kapkodás és átgondolatlanság jellemzi a Fidesz-kormány járványügyi tevékenységét. Semmit sem tanultak az első hullámból, a felelősséget és a terheket bezzeg ott hárítják másra, ahol csak tudják.

Mert minek nevezzük azt, hogy az iskola holnap megkezdődik, de az intézményekbe majd csak a hét végére érkezik meg a fertőtlenítőszer? Nem lehetett előre tudni, hogy szeptember 1-jén kezdődik a tanév?

A fertőtlenítés felelősségét persze az iskolákra tolták!

Minek nevezzük azt, hogy a Könyvhét elmarad – pedig ott be lehetne tartani a maszkviselés és a távolságtartás szabályait – de „udvari zenészek” tarthatnak raktárkoncerteket, és focimeccset is lehet rendezni, holott épp az ilyen rendezvényeken terjed leginkább a vírus?

Mit szóljunk ahhoz, hogy csak a kezüket tárják szét, amikor járványtagadó „orvosok” „konferenciára” gyűlnek Budapesten, amit aztán a vírustagadók sajnálatosan erősödő tábora persze hivatkozási alapként használ?

Aztán minek nevezzük azt, hogy a járványvédelem legfontosabb szerve, az Operatív Törzs, és a kormány tagjai, a legelemibb védekező intézkedéseket sem tartják be? Ilyen fegyelmezetlenséggel hogyan várnak fegyelmet az állampolgároktól?

No és mit szóljunk ahhoz, hogy a kormány a mi adófizetői forintjainkból vásárolt teszteket – aztán felsrófolt áron kifizetteti velünk még egyszer, ha el akarjuk kerülni a két hét karantént?

Európa más országaiban ingyenes az állami védekezés céljait szolgáló tesztelés, és az állampolgár saját kezdeményezésére feleannyiért kaphat tesztet, mint nálunk. Minálunk ki teszi el a különbözetet?

Az MSZP csatlakozik a Párbeszéd Magyarországért követeléséhez: legyen ingyenes a magyar állampolgárok járványügyi érdekből végzett szűrése!

Arról nem beszélve, hogy jogszabály mondja ki: az állam kötelessége polgárai számára ingyen biztosítani a járványügyi érdekből végzett szűrővizsgálatot, a kötelező orvosi vizsgálatot, a járványügyi elkülönítést, a fertőző betegek szállítását és a mentést.

E mellett különösen visszatetsző a kormány hivatkozása a vírus esetleges „behurcolására”, hiszen a magyarokon nem segít – a vírus már rég itt van -, az ilyen fogalmazás kizárólag az idegenellenességet erősíti.

Számos beszámolót lehet olvasni a sajtóban és a közösségi médiában a tesztelés és a kontaktkutatás hiányosságairól indokolt esetekben is. A magyar ember akkor juthat teszthez, ha fizet, és akkor is csak nehezen.

A kormány zavaros kommunikációja, adatvisszatartása és irracionális lépései nem segítenek a járvány leküzdésében. Azt a következtetést kell levonnunk: a kormány érdeke a bizonytalanság, mert akkor halászhat a zavarosban, és tovább tömheti a neki kedves kiszolgálói zsebét.

? A kormány feladata az lenne, hogy megteremtse a járvány leküzdésének és a nyomában járó gazdasági válság túlélésének anyagi és szellemi feltételeit. Racionális és felelősségteljes járványügyi intézkedésekkel, egyértelmű, nyílt kommunikációval, a bajba kerülteknek esélyt adva a kilábalásra.

Megadva azokat az európai államok által nyújtott szolgáltatásokat, mint a megfelelő szűrés és kezelés, a munkabérpótlás, a digitális oktatás rendszerének és eszközeinek biztosítása minden oktató és tanuló számára, és segítség a nehéz helyzetben lévőknek, például az egekbe szökő árakat nyögő időseknek.

Ezt várjuk el Magyarország kormányától

A következő kormány már ilyen lesz – mert összefogással meg kell szabadulnunk a Fidesztől! Olyan kormányt kell alakítanunk az ellenzék közös erőfeszítésével, amely az ország minden lakója érdekében, és nem a saját zsebéért kormányoz.

aMert a mostaninak már csak a zsebrerakó- és a propagandagépezete működik, valójában nem is kormányoz.

Semmi ráció nincs a döntéseikben!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: