Színház- és Filmművészeti Egyetem - Fotó: Infostart.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hétfő esti demonstráció után, éjjel barikádot állítottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, írja az atv.hu. Szurdi Panni, egy színműs hallgató az ATV Start című műsorában kedd reggel hangsúlyozta, a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

Az épületben mintegy kétszázötvenen táboroztak le.

Németh Gábor rektori tanácsadó azt mondta, azért sem jöhetett létre egyeztetés a felek között, mert ők például először az ATV-ből hallottak arról, hogy Vidnyánszky Attila már tud egy minisztériumi megbeszélésről. Arra hívták ugyan a kancellárt és a rektori feladatokat ellátó Upor Lászlót, de azt ők nem tudták, hogy ott lesznek a kurátorok, illetve konkrétan miről beszéltek volna.

 

 

Németh szerint fontos hangsúlyozni, hogy már tíz éve is felmerült az új campus ötlete, nem a modellváltásnak kellene lehetővé tenni a fejlesztést.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn a Színház- és Filmművészeti Egyetem bejelentette: az egyetemi autonómia elvesztése miatt lemond posztjáról Upor László rektorhelyettes, Novák Eszter rektorhelyettes, Németh Gábor rektori tanácsadó, illetve a filmes és színházas intézet vezetője – Balázs Gábor és Bagossy László – , valamint a szenátus tagjai is. Az egyetem vezetői oktatói pozíciójukat megtartják, hallgatóikat nem hagyják cserben.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: