Budapest, 2020. május 23. Biciklis halad a fõvárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án. MTI/Mónus Márton
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megvan a döntés: ilyen lesz a Nagykörút!

“22 civil szervezet álláspontjával értünk egyet, akik azzal érveltek, hogy a Nagykörút legyen Budapest főútja. A kompromisszumos javaslatunk alapján, aminek kialakítása a napokban elindul a kerékpárosok továbbra is biztonságosan biciklizhetnek, az autósoknak majdnem teljesen visszaadjuk az utat, az ott élőknek pedig jobb környezetet szeretnénk teremteni.” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a mai sajtótájékoztatón.

Balogh Samu kabinetfőnök hozzátette: “a Blaha Lujza tér egy választóvonal: ettől kezdve a Petőfi hídig visszaállításra kerül a kétszer két sáv, a parkolókat viszont elvesszük.”

A Blaha Lujza tér és a Nyugati tér között megmarad a mostani állapot, apró módosításokkal, de a csomópontok előtt kialakítanak kétsávos megoldásokat, illetve olyan lámpaprogram lesz a Nagykörúton, ami nagyobb kapacitást tud biztosítani az egysávos kialakítás mellett is.

 

 

Kiemelt kép:  Világgazdaság

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: