Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

24, 73, 91, 132, 158, 292, hat friss nap a koronavírus történetéből, folyton egy áprilisi nappal hasonlítják össze, amikor 210 volt a fertőzések száma, csak az szerintem egy korrekciós nap volt, amúgy az igazi valós csúcs 120 volt, ami egy 16 napos folyamat eredményként háromszorozódott meg, most 9 nap alatt hatszorozódott az augusztus 21-én mért adat, az is már a legmagasabb volt május eleje óta.

Szerencsére a semmire se jó maszkok és tesztek ellen kitartóan lázító ostoba és kártékony mamit már kivonták a forgalomból, s otthon nézegeti a Szent Adalbert-díját meg a Szent István emlékérmét, legfeljebb leugrik a határra kicsit migránsozni.

Szlávik Jánosban viszont eddig tökéletesen megbíztunk. Mire most ezt mondja a szeptember 24-i Szuper Kupa döntőről: „Kicsit meredek dolog, de ha betartják a távolságtartást, a maszkviselést és a fertőtlenítést, akkor megoldható, már csak arra kell gondolni, hogy a szurkolók ezt hogy fogják betartani.”

Azok tuti, a szurkoló már csak olyan, ám itt van ez a gyáva Európa, ahol jóformán sehol sem engedik meg a jelenlétüket, s üresek a lelátók.

De mi ugye Orbántól már tudjuk, hogy Európa a múlt, mi vagyunk a jövő, bizonyára a fehéroroszokkal, ahol szintén vígan fociztak végig. Jön az a húszezer szurkoló, aki ugye nem iszik, mint a koncertlátogató, a chartergépeken kiül a szárnyra, mert a vírus a szabadban nehezebben terjed, emlékeim szerint egy húsztagú román család is egy alacsonyan szálló, s így a radart kikerülő mezőgazdasági gép szárnyaiba kapaszkodva repült át felettünk Ausztriába negyven éve.

A stadionban pedig szigorúan kihagyja a két helyet, gólnál se ölelkezik össze, ha mégis, nem magyar, hanem spanyol és német, hulljon a férgese! Az egész azért van, mert kis hazánknak egy futballbolond miniszterelnöke van, aki ezt a tulajdonságát lassan az összes szektorra kiterjeszti és mindenáron legitimálni akarja a 200 milliárdos Puskást, már hogy volt értelme, ha neki nincs is. Még csak azt kérdezném, hogy mi van a szennyvízzel, mert két napja ezt olvastam a Magyar Hangban:

„Jó hír, hogy a múlt heti adatok alapján az egész országban alacsony a koronavírus koncentrációja.”

Azaz a következő héten nem fog növekedni a fertőzések száma. A hatszorosa még nem az? Vagy már a szennyvíz is hazudik? De nyugi, Orbán augusztus 29-én, szombaton azt mondta.

„Még időben vagyunk.”

Már augusztus 9-én, amikor riasztóan nőttek körülöttünk mindenhol a számok, de akkor még bizonyára bízott a kerítésben, hogy azon nem férnek át. Óriási időbeli előnyben voltunk, hogy lépéseket tegyünk, de elszalasztotta, illetve mondta, hogy „Több Balaton, kevesebb Adria”, de ezt bizonyára nem magára és a külügyminiszterére értette. A Jutarnji nevű horvát portál szerint ugyanis Orbán Hvar szigetén nyaralt, s hozzátették: „Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.” Bizonyára azért ment oda mégis, mert július 3-án még azt mondta:

„A magyar ember úgy érzi, ha nem látja évente egyszer a tengert, börtönben van.”

Márpedig ő igazán nem szeretne börtönbe kerülni. Hát akkor kisökrök, számoljátok ki, a 292 fertőzés hányszor több, mint az egy héttel korábbi 22. Ezt nem én mondom, hanem ők. Én igen aggódva nézem, hogy a görbe mintha kicsit meredek lenne.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: