Gyurcsány Ferenc a Parlamentben - Forrás: 168 óra Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szijjártó miniszter az elhíresült jachtos nyaralására vonatkozó kérdésekre válaszolva azt mondja, hogy ez az ő magánélete.

Kéri, tartsák tiszteletben. A magánélet valóban szent, mi több, igényt tarthat az állam védelmére.

De vajon tényleg erről van itt szó?

Nem hiszem! Nem Szijjártó miatt hozom szóba. Hanem, mert ez az érvelés rávilágít arra a különbségre, ahogyan a Fidesz és mi értelmezzük a közélet tisztaságát.

A magánélet addig a tied, és addig áll védelem alatt, amíg nem érintkezik közügyekkel.
Senkinek semmi köze ahhoz, hogy otthon mit vacsorázol, hogy az estét hogyan töltöd a családoddal, mi feleséged kedvenc időtöltése, vagy például, hogy hisz-e Istenben.

De ha drága vacsorákra hívnak meg az állammal kapcsolatban álló emberek, akkor az közügy. Mert felveti a meg nem engedett befolyásolási kísérlet lehetőségét.
Ha értékes ajándékot kapsz bárkitől, ha elvisz a saját pénzén a milánói Scalába, az nem megengedhető.

Ha képes vagy kifizetni egy méregdrága házat, az nem magánügy, mert tudni akarjuk, hogy honnan volt rá pénzed. Honnan volt pénzed megvenni és fenntartani.

Sok-sok éve egyik gyermekem érettségije után kutakodtak. Nem szólhattam, hogy ez magánügy, mert mindenkinek joga van tudni, nem akartam-e protekciót szerezni valamelyik fiamnak. Egyébként nem.

Soha nem engedtem, hogy DK-sok a kormányfő háza előtt tüntessenek. Mert az a magánélete, meg a családjáé. Megjegyzem: Szijjártó Péter ellenzéki politikusként nem volt ilyen finnyás. Akkor ment a házam elé, amikor pontosan tudta, hogy csak a feleségem és a gyermekeim vannak otthon. Igaz, akkor annak Klára megjelenése után szégyenletes megfutamodás lett a vége.

Szóval ez a jachtos sztori nem magánügy. Nem nyaralhatsz együtt semmilyen befolyásos üzletemberrel, mert ők mindig akarnak valamit az államtól.

Nem fogadhatsz el semmilyen szívességet, mert tudod, hogy azt előbb-utóbb visszakérik.
Nem bonyolult szabályok ezek.
Mi be fogjuk tartani. Ahogy eddig is betartottuk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: