Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap, azaz Szerdán 70 fölötti új fertőzőről adott jelentést a kormányzati központ, már ez is kiugróan magasnak tűnt, mára  ez a szám még nagyobb lett:  91 fővel emelkedett Magyarországon az új megbetegedések száma. Joggal merül fel a kérdés: itt a második hullám?

91 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5379 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ennél több új fertőzött csak áprilisban volt.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3757-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1008 fő.  69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket- áll a közleményben

Közben, ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, karanténba került a Fidesz két vezető politikusa is. Szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő koronavírustesztje pozitív lett.

A világban is tovább nő a fertőzöttek száma, már 24 178 133 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 825 711, a gyógyultaké pedig 15 796 308 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerin


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: