Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elszabadult a koronavírus Magyarországon, egy nap alatt hatalmasat ugrott a fertőzöttek száma

73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5288-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614, 3734-en pedig már meggyógyultak.

A 73 fertőzött egy nap alatt rég nem látott magas szám, Szlávik János infektológus főorvos szerint azonban ez mégis alacsonynak számít. Erről itt olvashat részleteket.

Az aktív fertőzöttek száma 940. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

 

 

Az új fertőzések szétszórt esetek, gócpontról nem beszélhetünk. A kontaktkutatás minden esetben zajlik. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

 

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Forrás: koronavirus.gov.hu

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: