Kórház, képünk illusztráció - Fotó: iStockphoto
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Méltatlan körülmények között kell várakozniuk a Debreceni Egyetem onkológiai részlegén a betegeknek: hétfőn is hosszú sorok alakultak ki, a szabad ég alatt vártak órákat bejutásra a betegek.

Köteles László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzat egyik képviselője nyilatkozott, aki elmondta: hétfőn, százhúszan-százharmincan vártak arra, hogy bejussanak az épületbe, ő aznap reggel kilenckor állt be a sorba, és akkor már legalább hetvenen voltak előtte. Szerinte a daganatos betegek, köztük sokan erős fájdalmakkal, leromlott fizikai állapotban állnak olykor két-három órát csak azért, hogy a regisztrációs pulthoz eljussanak.

 

 

A sorállás után ráadásul újra több órát várni kell arra is, hogy a betegek leleteit megnézze az orvos, aki végül a vérvizsgálat eredményétől függően kiírja a kemoterápiát. „Ezután újabb egy-két óra, de ezt az infúziót már biztosan ülve kapják” – mondta a képviselő.

A Népszava megkereste a Debreceni Egyetemet, amely annyit közölt: a rektor az elmúlt napokban elrendelte a helyzet felmérését a szakrendeléseik betegfelvételi pontjain.

Forrás: 24.hu

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: