Közlekedés - Fotó: budapestcity.org
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A legfrissebb kutatás szerint A budapestiek nagyobb része a márciusban fölfestett bringasávok megszüntetését szeretné.

Vajon mi legyen a márciusban “ideiglenesen” kialakított budapesti kerékpárutakkal? Véglegesítsék őket vagy adják vissza a felületet az autósoknak?  – e témákról készített közvélemény-kutatást a Pulzus Kutató a Napi.hu felkérésére.

A Nagykörúton 3 kilométeren az autósok az eddigi két sáv helyett csak egyet használhatnak. Felfestettek bringasávokat a Bartók Béla úton, a Tétényi úton, az Üllői úton, illetve a Villányi úton is.

A budapesti megkérdezettek 29 százaléka értett egyet azon állítással, hogy “a kerékpározást minden esetben támogatni kell”, 27 százalékuk csak akkor hagyná meg a sávokat, ha az érintettek többsége ezt szeretné.A fővárosiak 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy önálló bringasávok kellenek, vagyis a felfestéseknek a jelenlegi formájukban el kell tűnniük.

A kutatásban az ország lakosságát is megkérdezték. A vidéki városiak és falusiak többsége azzal értett egyet, hogy “a kerékpározást minden esetben támogatni kell”, vagyis ők szívesen meghagynák nekünk, budapestieknek a bringasávokat.

Biztosan akad, aki erre megjegyzi, hogy vidéki kíbiceknek semmi sem drága, vagy hogy ezek a vidékiek bizony más autózásával verik a csalánt. Másrészt viszont úgy tűnik, a budapestieknek sincs ki minden kerekük: jó részük zavartalanul szeretne autózni, de a bringasávokat is kedveli.

A kérdésben nem lesz könnyű döntésre jutnia Karácsony Gergely főpolgármesternek, dacára annak, hogy korábban maga is közvélemény-kutató volt.

Forrás: Ittlakunk.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: