2018. február 20. Hódmezővásárhely. dr. Márki-Zay Péter független jelölt lakossági fórumot tart. Fotó: Molnár Ádám
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az alábbiak a poitikus közösggéi oldalán jelentek meg, ezt változtatás nélkül közöljük:

A GYURCSÁNY-HÍVŐK HIGGYENEK GYURCSÁNYNAK – KÜLÖNBEN MARAD ORBÁN

Egy hete olvasom FB-kommentekben, hogy a DK elkötelezett támogatói NEM FOGADJÁK EL Gyurcsány Ferenc általam is magasztalt döntését, miszerint NEM LESZ AZ ELLENZÉK VEZETŐJE 2022-ben.

Gyurcsány Ferenc velük szemben pontosan tudja, hogy személye nem elfogadható még a Fidesszel kritikus választók többségének sem. Arra kérem elnök úr híveit, ők is fogadják el ezeket a TÉNYEKET, a közös győzelmünk most az ő kezükben van:

Ha a rendkívül elkötelezett és szervezett DK-szavazótábor miatt mindenhol DK-s jelöltek és közös miniszterelnök-jelölt lenne egy előválasztás után, 2022-ben ORBÁNNAK ISMÉT KÉTHARMADA LESZ.

Ha azonban Gyurcsány hívei és kritikusai egymással összefogva mindenütt a FIDESZ LEGYŐZÉSÉRE LEGALKALMASABB JELÖLT MÖGÉ ÁLLNAK BE, AZ ELLENZÉKNEK LESZ KÉTHARMADA, amit Gyurcsány Ferenc is mindennél kívánatosabbnak tart. Ezért kéri Önöket, hogy fejezzék be a “gyerekes beszélgetést”.

Eddig a lényeg, most sokkal bővebben:

1. GYURCSÁNY FERENC ELUTASÍTOTTSÁGA

Minden, akár kormánypárti, akár független közvéleménykutatás szerint GYURCSÁNY FERENC a magyarok körében az egyik legelutasítottabb politikus, ennek okaitól függetlenül. Nem véletlenül erőlködik a kormánypárti sajtó, hogy minden ellenzékit “össze-gyurcsányozzon”: engem például most AZZAL AKAR LEJÁRATNI a vásárhelyi Lázár-sajtó megmondóembere, hogy egy héttel ezelőtti bejegyzésemmel “hűségesküt tettem Gyurcsánynak” – érdekes, hogy a FB-on sok DK-hívő ezt ellenségeskedésnek minősítette. Ha ezt a két tábor pont fordítva gondolná, minden választást megnyernénk… Miközben szerintem csak a tényeket elfogadva, a tényekből kiindulva tudunk együtt egy közös, győztes stratégiát felépíteni.

2. AZ ELUTASÍTOTTSÁG OKAI

Többen teljes értetlenségüket fejezik ki, hogy miért utasítja el a magyar társadalom nagy többsége Gyurcsány Ferencet – nekik ajánlom a baloldali független Gulyás Márton összefoglalóját:
https://www.youtube.com/watch?v=KCat9xD87_k

Ebben az összefoglalóban a jobboldal emlékei és személyes benyomásai még nem is szerepelnek (személyes stílus, szóhasználat, elszólások és tévedések, Putyin-barátság és a határon túli magyarság elidegenítése, botrányok és korrupció-gyanús esetek, uniós statisztikák meghamisítása), de a válság, megszorítások, a szocialista kormány gyenge gazdasági eredményei igen. Szintén nem ismerjük meg az eredményeket sem, mint az autópálya-építés vagy éppen a közmunka-program bevezetése, mégis szinte az egyetlen objektív beszámoló az interneten. Mindez persze azóta kiegészült a társadalmi emlékezet szubjektív elemeivel, és egy nehezen befolyásolható összképben rögzült – ami viszont egy egyszerű tény, akkor is, ha valaki nem ért egyet vele.

3. MIT GONDOLOK ÉN GYURCSÁNY FERENCRŐL?

Először is nagyon igaza van, nemcsak abban, hogy a közös siker érdekében önzetlenül hátrább lépett – ezt nagyon okosan megtette az EP- és önkormányzati választáson is -, hanem abban is, hogy nem az ő személye, hanem az ország sorsa a fontos. Ezt vallom én is a saját szerepemről, éppen ezért van esély, hogy ennyire különböző emberek egymással összefogjanak, és együtt legyőzzük a hazánkra leselkedő legfőbb veszélyt.

Másodszor, én elfogadom azt a tényt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt sajnos nem kerültünk közelebb Európához, gazdaságilag lemaradtunk Szlovákia és Lengyelország mögött is, nem lett jobb az egészségügy és az oktatás, ami minden kormány legfőbb mércéje kellene legyen.

AZONBAN: ahogy Antall József kormányát eleve kamikáze-kormánynak nevezték, mert immár a szakadékban lefelé zuhanó járműként vette át az ország kormányrúdját és vitte el a felelősséget sok népszerűtlen de szükséges döntésért, úgy azt látom, hogy Gyurcsány Ferenc az öszödi beszédben éppen ezt a dilemmát ismerte el, zárt körben, de őszintén: a populista Medgyessy-kormány súlyos örökségét átvéve és a közeli választási győzelem érdekében folytatva (pl. adócsökkentés), majd a teljes csőd elkerülése érdekében drasztikusan más irányt kellett vennie (adóemelés), amihez elsőként saját pártjának megélhetési politikusait kellett felráznia és meggyőznie. Végül a csődöt nagyrészt már a Bajnai-kormány takarította el, óriási (és politikailag megmagyarázhatatlan) szívességet téve az emiatt kétharmaddal győztes és a népszerűtlen intézkedések jó részétől megszabadult Orbán Viktornak (ezért is vannak azóta is hatalmon, ezért is tudtak kétharmaddal saját alaptörvényt és választási rendszert alkotni).
A Fidesszel üzletelő párttagok befolyását és a korrupciót Gyurcsány Ferenc még a saját pártján belül sem tudta megszüntetni (ebben először csak a Bajnai-kormány tett látványos lépéseket, hogy aztán a Fidesz még a Hagyóhoz és Zuschlaghoz hasonló ügyeket is megszüntesse), a Fidesz politikusainak, polgármestereinek elszámoltatásáról nem is beszélve. Az eurótól távolabb kerültünk, az államadósság és a költségvetési hiány nőtt, még ha ezt elődje hibái okozták is.

Gyurcsány Ferenc tehát nem szent és nem gonosztevő, hozott jó és rossz döntéseket, és bár nyilvánvalóan nagyon különböző személyiségek vagyunk, márciusban volt alkalmam vele személyesen beszélgetni, a múlttal kapcsolatos komoly nézeteltéréseinket asztalra tenni, valamint a jövővel kapcsolatban kompromisszumos megoldásokon dolgozni – ezért vagyok optimista a 2022-es választásokat és az Orbán utáni Magyarországot illetően. Gyurcsány Ferenc tapasztalatai, vitathatatlan pártépítési sikerei segíthetnek Magyarországot Keletről Nyugatra átfordítani, a korrupciót végre közösen felszámolni, az országot gazdaságilag az Unióhoz felzárkóztatni – pártjának és frakciójának vezetőjeként, ahogy maga is leírta.

KÉREM A TISZTELT DK-S SZAVAZÓKAT, NE A TÖBBI ELLENZÉKIVEL (ÉS GYAKRAN A TÉNYEKKEL) VITATKOZZANAK, HANEM FOGJUNK ÖSSZE MINDANNYIAN ÉS EGYÜTT ZAVARJUK EL A KORRUPT BŰNÖZŐKET, SZEREZZÜK VISSZA KÖZÖS SZABADSÁGUNKAT!

Végül BORSOD 6:

A Borsod megyei időközi választás a legjobb példa arra, hogy előválasztás és önzetlenség nélkül lehetetlen lesz győzni 2022-ben:
– ha lett volna előválasztás, a jobbikos, immár közös jelölt antiszemita kijelentései még időben nyilvánosságra kerülhettek volna
– alkalmunk lett volna egy konszenzusos, mindenkinek elfogadható, akár civil jelöltet találni és felépíteni, aki könnyedén legyőzhetne egy fideszes pártjelöltet

Előválasztás nélkül a pártok között kialkudott KÖZÖS JELÖLTÜNK GYŐZELME MOST AZON MÚLIK, HOGY ZSIDÓ TESTVÉREINK LESZAVAZNAK-E EGY ANTISZEMITA JELÖLTRE, ÉS CIGÁNY TESTVÉREINK LESZAVAZNAK-E EGY JOBBIKOS JELÖLTRE (már ha a Fidesz nem akadályozza meg az indulását egyáltalán, adminisztratív, pártállami eszközökkel). Most a közös győzelem érdekében, egy egyre nyíltabban rasszista gyűlölet-propagandát folytató Fidesz ellen nem tehetünk mást, mint hogy mi is erre buzdítjuk a körzet választópolgárait, de 2022-ben még lehetünk együtt sokkal okosabbak:

LEGYEN ELŐVÁLASZTÁS MIND A 106 KÖRZETBEN!

Ha Gyurcsány Ferenchez hasonlóan a pártok önzetlenül a saját érdekeik elé helyezik az ország érdekét, akkor előválasztással, sokszor civil jelöltekkel, közös listával, közös programmal mindenkinek HITELES ALTERNATÍVÁT állítunk a korrupt pártállammal szemben – CSAK ÍGY LEHET KÉTHARMADOS GYŐZELEM.

“Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség” (Szent István király)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: