Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor és kormánya szorult helyzetbe került azután, hogy a vírus helyzet miatti leállás tökéletesen bebizonyította: nincs semmiféle illiberális és unortodox gazdaságpolitikai siker. Az ország jó teljesítményének az alapja nem más mint a német autógyárak hazai termelése.

Orbánéknak eddig hatalmas szerencséjük volt. Szemben a szocilaista kormányokkal, a Fidesz mindig gazdasági fellendülés alatt kormányzott. Úgy is foglamazhatnánk: a baloldal mindig a bajban jutott kormányrúdhoz.

Amikor van, akkor könnyű kormányozni. Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz.

Az elismert újságíró és humorista Farkasházy Tivadar közösségi oldalán osztotta meg mit is jelent pontosan a bukás fogalma:

13,6%-kal csökkent a magyar GDP a második negyedévben, az évi visszaesés 7,5% körül várható.

A március 10-én tartott gazdasági évnyitón még azon ment a vita, hány százalékkal fogjuk felülmúlni az uniós emelkedést, Varga és Matolcsy hozzászólása után Orbán Viktor így foglalt állást:

„A pénzügyminiszter óvatosabb, ő 2 százalékos növekedési előnyről beszél, nekem is leér a lábam a földre, tehát én úgy gondolom, hogy ez már szép lenne, de a jegybankelnök, akinek az a dolga, hogy magával ragadjon bennünket, ő már 3 százalékos növekedésről beszél.”

Másnap zárták be az iskolákat. Még mindhármuknak igaza lehet, attól függően, hogy az év végére az európai visszaesés 9,5% vagy 10,5% lesz.

Mészáros Lőrinc esetében a növekedés viszont még az eget is verdesheti.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: