Hodász András atya - Fotó: Hodász András atya közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erdő Péter behívatta magához az Indexért kiálló Hodász atyát, aki azután lelőtte közösségi médiás csatornáit

Hodász András atya csütörtökön az alábbi szöveget posztolta Instragam-oldalára:

„Kedves mindenki! Úgy hozta az élet, hogy le kell állnunk a Papifranko oldalak (Insta, YouTube) szerkesztésével. Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük egyszer még találkozunk! Az eddigi tartalmakat nem töröljük.”
És még egy sejtelmes Insta-poszt erről a napról:

„Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett.”

Hodász András Papifrankó néven vezetett népszerű Youtube-csatornát. Hangulatáról sokat elmond az alábbi videó: az atya okos rózsafűzért unboxingol.

 

Hodász atya Instagram-oldalán is olyan tartalmakat gyártott és osztott meg, amelyek némileg eltérnek a katolikus kommunikációs kánon fősodrától:

https://www.instagram.com/p/B3AO8KIHW3V/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ezek a felületek tehát nem frissülnek a jövőben, de azt az atya nem árulta el, hogy mi a leállás oka. Lukácsi Katalin viszont sejti. Ezt írja:

„Akik követjük Hodász András Insta oldalát láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta story-ját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó »beszélgetésben« volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral. Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló Insta és YouTube oldalát, a Papifrankót. (…) Hodász Andrásnak a »bűne« az, hogy az Indexért szervezett tüntetésen részt vett, hát hadd idézem az Index utolsó főszerkesztőjét, aki erkölcsileg megelőzi tartásában egyházunkat: ne hallgassunk! Elhallgattathat papokat, Főtisztelendő Bíboros Úr, mert ahhoz van hatalma, de a híveket és a Lelket nem hallgattathatja el!”

Forrásaink szerint is az történt, amit Lukácsi állít: Erdő Péter behívatta magához az index-ügyben tett megnyilatkozásai miatt, és ezek után azonnal leálltak a közösségi médiás csatornái.
A pap ezt megelőzően a Szemlélek blogon írt az Index beszántásáról: „A napokban a szemünk előtt szűnik meg egy nagy múltú, piacvezető internetes újság. Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e az ott dolgozó újságírókkal a főbb társadalmi kérdésekben, a világ szegényebb lesz egy színnel, mi szegényebbek leszünk a vita lehetőségével, és vereséget szenvedünk kereszténységünkben, mert elmulasztottuk a párbeszédet, a jézusi utat. Vére rajtunk.” Majd elment az Indexért tartott tüntetésre.

Forrás: 444 / Instagram

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: