Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Demeter Szilárdot valami nagyon felbosszantotta, aztán a Facebookról kezdett el töprengeni, hogy végül arra a történetfilozófiai analógiára jusson, hogy a Facebook Dr. Mengeléhez hasonlóan “megítéli a bevagonírozott embereket, és ránézésre, önkényes döntés következtében egyeseket gázkamrába küld.”

Demeter Szilárd a jelenlegi magyar kultúrpolitika pápája, emberek megvásárlására szolgáló hatalmas összegek ura nem először tesz tanúbizonyságot kifinomult ízléséről, differenciált észjárásáról.

 

Arról csak Demeter Szilárd közvetlen környezetének lehet fogalma, hogy a vele megesettekről – legyenek azok számára bármily sérelmesek, borzalmasak, elviselhetetlenek és egy életen át súlyos traumaként cipeltek, úgy, hogy a történteket a gyermekei és az unokái is mentálisan hordani lesznek kénytelenek – vajon kínálkozó párhuzamként, rögtön elsőre, a miniszteri biztosnak miért Mengele jut az eszébe? Mindenesetre a hasonló a hasonlítottal – nem én mondom, a hermeneutika tudománya mondja – összeér.

Ami pedig Mengelét illeti, speciel én nem tudok arról, hogy az auschwitzi koncentrációs tábor „Halál angyalának” nevezett orvosa vele szimpatizálókat is küldött volna a gázkamrába.

Forrás: Gábor György közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: