Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma kilencvenéves Soros György magyar–amerikai üzletember, akivel ennek alkalmából a Népszava készített egy riportot.

A Népszavában közölt interjúban Soros György többek között azt mondja, a koronavírus okozta válság a legsúlyosabb a II. világháború óta.

Az emberek zavarttá váltak, megrémültek. Olyan dolgokat tesznek, ami rossz számukra és a világ számára is.

A járvány miatt Euró­pa sérülékenyebb, mint az Egyesült Államok, pedig az USA-ban egy pökhendi szélhámos, mint Trump, meg tudta nyerni az elnökválasztást, és belülről alá tudja ásni a demokráciát.

Abban bízik, hogy az USA-ban a fékek, ellensúlyok rendszere és az alkotmány miatt „Trump csak átmeneti jelenség”. Szerinte az elnök az életéért küzd, mert sokszor megsértette az alkotmányt, ha veszít, elszámoltatható lesz.

Soros úgy vélekedik, hogy az EU azért sérülékenyebb, mert „nem kész formáció”, ráadásul sok a külső és belső ellensége. Belső ellenségnek azokat tartja, akik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították.

Két országban ezek az erők lényegében elfoglalták az államot, Orbán Viktor Magyarországon, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban.

Ez úgy történik, hogy közben Lengyelország és Magyarország az EU által folyósított strukturális támogatások legnagyobb kedvezményezettje.

Legjobban Olaszországért aggódik, mert a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Európa támogatóinak aránya csökken, és az eurózónában való maradás támogatottsága is visszaesett.

Olaszország az EU egyik legnagyobb tagállama, nagyon fontos Európa számára. Nem tudom elképzelni az EU-t Olaszország nélkül. A nagy kérdés az, vajon az EU képes lesz-e elegendő támogatást nyújtani Olaszországnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: