forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Orbán-kormány azért nyerészkedik az energiaárakon, hogy az így összeharácsolt pénzből a választások előtt, ahogyan azt korábban is tette, egyszeri rezsiutalványokkal kampányolhasson.

A g7.hu számításai is megerősítik azt az állításunkat, amely szerint számszerűen kimutatható, hogy a Fidesz politikai célokból drágább tarifákat fizettet a magyar családokkal, miközben megvan a fedezet a rezsiköltségek tartós csökkentésére.

A földgáz ára ugyanis 2014 óta a felére csökkent, és a kőolajat is 50-60 százalékkal olcsóbban lehet beszerezni, a magyar emberek mégis hat éve ugyanazt a drága tarifát fizetik.

Már a koronavírus-járvány okozta válság előtt is nehéz helyzetben voltak a családok, mivel a magyar háztartások több mint 11 százaléka nem tudta időben befizetni a számláit.

Napjainkban pedig még többen kerültek nehéz helyzetbe, hiszen több százezer ember veszítette el munkáját és mellettük több százezer ember jövedelme csökkent.

 Az MSZP szerint az egyszeri választási “ajándék” helyett érdemben kell csökkenteni a családok terheit, ezért követeljük a gáz, a villany és a távhő árának azonnali csökkentését, hiszen erre megvan a fedezet.

Olyan javaslatot nyújtunk be, amely közel 30%-kal csökkentené a gáz árát és egy új, sávos árazást vezetne be annak érdekében, hogy a kisfogyasztók nagyobb kedvezményt kapjanak, továbbá a létfenntartáshoz szükséges mértékig jelképes áron, alanyi jogon biztosítaná az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A válság közepén minden segítséget meg kell adni a családoknak a megélhetésük biztosítása érdekében, ezért árcsökkentésre, igazságos, sávos árrendszerre van szükség.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: