Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bangóné megkérdezte a külügyet, hogy miért került a duplájába a 16 ezer lélegeztetőgép, igen érdekes választ kapott:

„Az árral kapcsolatban tájékoztatom Tisztelt Képviselő Asszonyt, hogy ebben az esetben szokatlan, de logikus módon a mennyiség nem árcsökkentő, hanem árnövelő hatással bírt. Ez egészen egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy ha valaki többet akart venni, akkor többet kellett fizetnie.”

Bár ez első pillantásra megdöbbentő, mégis hihetetlenül logikus. Tegyük fel, hogy az egyik kínai gyárnak 5 lélegeztetője van és eladja 5 országnak 1-1 jüanért. 1 országnak viszont csak 2-2 jüanért, vagyis a duplájért.

Hogy miért? Mert a lelkiismeretfurdalását csak a nagyobb árbevétellel tudja csillapítani, hiszen így meggátolt 4 másik országot a vásárlásban.

Sőt, az is lehet, hogy a Wizzair 5×1 db 20x30x40 centis, csomag nélkül repülő 5 utasra bízott lélegeztetőt kézipoggyászként ingyen szállít, 1×5 darabot viszont 1 utas esetében már 5 jüanért, aki repült velük, az tudja.

Márpedig a külügyből idén jóformán csak Szijjártó repült, azért szállt el fél év alatt máris 154 milliót. Bangóné, világos? Persze aki unintelligens, az ötször kevésbé érti az unortodox algebrát.

S akkor még nem beszéltünk a sürgősségi illetékről, több kísérő esetében a sürgősségi illetőkről, amikor az illetőknek hazafelé sürgősen be kell ugraniuk egy zürichi bankba, elintézni valamit maguknak vagy a megbízóiknak. Mondhatni lélegzetszakadva.

Hát ennyit hamarjában a világrekord áron megvett lélegeztetőkről, a duplán elköltött 300 milliárd forintról, magyar fejenként 30 ezer forintról, amit Szijjártó emberei elfürkésztek és elportyáztak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: