Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincs magyarázat és nem lehet szavakat találni. Ez a mondat, amit nyugodt szívvel ki lehetne írni Orbán “kolostorának” falára. Emiatt kell megbuknia a kormánynak, mert ebben minden benne van.

Miközben béremelésről beszél a minisztérium a Pedagógusok Szakszervezete az évtized legnagyobb átveréséről beszél.

Ma ott tartunk, hogy egy 8 általánost végzett iskolaőrnek magasabb lesz a bére, mint egy pályakezdő, egyetemet végzett pedagógusnak

Ez az a mondat, amiben minden aljasság benne van, amit Orbánék művelnek ebben az országban. Ez az amit mindenkinek jól meg kell jegyeznie.

PSZ többször is kijelentette, a 2020. július 1-től járó 10 százalékos ágazati szakmai pótlék nem tekinthető béremelésnek, ezzel csak azt ismeri el a kormány, hogy a pedagógus életpályamodell csődöt mondott.

Valódi béremelésnek azt lehet tekinteni, ha a pedagógusok bérének vetítési alapját a minimálbérhez kötik újra. 2014 óta, miután a vetítési alapot elszakították a minimálbértől, a pedagógusok zsebéből 10 havi bért vett el a kormány.

Július végéig összesen 1409 fő adta be jelentkezését a rendőrség által meghirdetett iskolaőri pályázatra, az egészségügyi, pszichológiai és erőnléti vizsgálatok után pedig augusztus 3-án 497 fő kezdte meg a képzést. vagyis a reménybekli iskolaőrök csaknem harmada már az első rostán fennakadt.

(A 24.hu nyomán)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: