Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bombaként robbant, hogy valamiért csak olyan közbeszerzést lehet majd kíírni 8 év semmittevés után, amelyen szinte bizonyos, hogy csak Fidesz-közeli cég újjíthatja fel a Lánchidat. A közbeszerzési hatóság ugyanis megtorpedózta a Fővárosi önkormányzat által kíírt közbeszerzést.

Karácsony Gergely közösségi oldalán úgy foglamaz: Valóban nehéz higgadtnak maradni a Lánchíd ügyében.

A budapestiek például joggal méltatlankodhatnak azon, hogy a kormánynak csak ennyit ér meg Budapest ikonikus műemléke.

És persze azon is, hogy a megítélt 6 milliárd felhasználásához szükséges pár mondatos kormánydöntést miért nem sikerült bő fél év alatt módosítania a kormánynak.

Az is joggal kelthet felháborodást, hogy a kormány korlátozni akarja a beruházással kapcsolatos versenyt és ezzel felveri az árat, amit aztán a budapestieknek kell kifizetniük. Ugyanis mutyiveszély nem akkor van, amikor több cég indulhat egy közbeszerzésen, hanem akkor, ha kevesebb.

A kormány álláspontjág Gulyás Gergely ismertette ma sajtótájékoztatón. Ennyire cinikusnak nagyon nehéz lenni a nyílvánvaló aljaskodás után, de szó se róla még ehhez is van pofájuk:

“Gyenge csapatnak is lehet szurkolni,” drukkol a kormány a fővárosnak a Lánchíd-felújításához, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely szerint

Karácsony Gergely elvesztette a higgadtságát a kérdésben.

A főpolgármester vezette hivatal nem olvasta el a jogszabályokat, és rosszul írta ki a közbeszerzést. Karácsony kijelentését, “attól, hogy nincs üldözési mániám, még nem következik az, hogy nem üldöznek,” nem érti a miniszter. Szerinte semmi üldöztetés nincsen, ugyanazokat a feltételeket biztosítják a főváros mostani vezetésének, mint elődjének. Gulyás kijelentette:

“a kormány célja, hogy Lánchidat minél előbb felújítsák.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: