Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Óriási felháborodást váltott ki az elmúlt hetekben, hogy a Hajógyári-szigeten óriási pusztításra készülődnek.

Közel három hektárnyi fát akart kiirtani a kormány, és mindezt olyan cinikusan kommentálták, hogy Óbuda a fakivágások után “csinosabb”, “rendezettebb” lesz.

A jogos felháborodást ebben az esetben példátlan összefogás követte: pártok, civil szervezetek, óbudai és nem óbudai lakosok jöttek el a Hajógyári-szigetre, hogy élőlánccal tiltakozzanak az értelmetlen pusztítás ellen.

Nekünk az érintetlen ligeterdő kell és a Duna, ami a miénk, és amit nem vehetnek el tőlünk. Végül ennek az összefogásnak köszönhetően a kormány meghátrált.

A Demokratikus Koalíció szerint a Hajógyári-sziget esete jól megmutatta, hogy milyen sikereket érhetünk el együtt, együttműködve a hatalommal szemben.

Meg kell tanulnunk nekünk is, és meg kell mutatni nekik is, hogy van hangunk, és van önálló akaratunk.

És azt is, hogy velük ellentétben mi nem akarunk minden élőlényből, természeti kincsből pénzt kifacsarni, egyszerűen élvezni szeretnénk azt a nagyrészt érintetlen természetet, ami a város közepén megadatott nekünk.

Mi, európai magyarok mindenkit arra buzdítunk, hogy közösen, egymás kezét fogva álljunk ki a jövőben, mert ha összefogunk, győzni fogunk! – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: