Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Legkésőbb 2022-ben kell véget vetni az „önkényuralomnak”.

Erről Tóth Bertalan, az MSZP elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Tóth Bertalan szerint az ellenzék 2022-ben képes lehet nyerni a 2019 őszén követett stratégiával.

Arról, hogy igaz-e, hogy már a befutó helyekről egyezkednek a szocialisták a DK-val, az MSZP elnöke azt mondta: minden ellenzéki párttal egyeztetnek, nem tárgyalnak külön a DK-val.

Ami az MSZP-ben zajló fegyelmi ügyeket illeti, ezekről Tóth Bertalan elmondta:

a szocialistáknál zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel, a korrupcióval és a kibeszéléssel szemben, ezért vannak a most folyó fegyelmi ügyek, többek között egy titkos hangfelvétel készítése miatt, az ügy érintettje a korábbi Pest megyei elnök. Ezek szomorú ügyek, de következetesnek kell lenni – ezt mondta az MSZP elnöke.

Arra a kérdésre, hogy mi ad okot az optimizmusra 2022-vel kapcsolatban, Tóth Bertalan azt válaszolta, hogy úgy látja:

2019-ben létrejött az ellenzéki szavazó, aki nem az egyes pártokat keresi, hanem a Fidesszel szembeni alternatívát.

Ráadásul – tette hozzá a pártelnök – az össz-ellenzék és a Fidesz támogatottsága fej-fej mellett van, így közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és közös jelöltekkel Tóth Bertalan szerint ez egy nyitott választás lehet.

A szocialisták hisznek az előválasztásban, mind a miniszterelnök-jelölt, mind az egyéni jelöltek tekintetében erre törekszenek, akár mind a 106 körzetben – mondta a pártelnök.

Ami az MSZP támogatottságát illeti, Tóth Bertalan szerint nincs olyan, hogy legerősebb ellenzéki párt, mivel egyik ellenzéki párt sem nyerhet egyedül.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e kihívója a közelgő tisztújításon, a pártelnök azt válaszolta: az MSZP demokratikus párt, reméli, hogy lesz verseny.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: