Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnamény az ország egyik legjobbosabb kisvárosa, a településen most mégis utcára mentek az emberek, hogy tüntessenek Fideszék döntése ellen – szúrta ki a HírHugó.

A baloldali blog szerint: A fekvőbeteg ellátás újranyitását követelték tüntetők Vásárosnaményban. A városban a koronavírus-járvány miatt ürítették ki a kórházi ágyakat. Vannak olyan betegek, akiknek egy kisebb beavatkozásért is száz kilométert kell utazniuk.

Gyakorlatilag rendelőintézetként üzemel a vásárosnaményi kórház – mondják a helyiek. A koronavírus-járvány hazai megjelenése óta ugyanis szünetelteik a fekvőbeteg-ellátási osztályokat.

“Nincsen belgyógyászatunk, nincsen krónikus osztályunk, ápolási osztályunk, gyermekosztályunk, sem rehabilitációs osztályunk. Ígéretet kaptunk a kórház vezetésétől szeptemberben huszonhárom osztály indul újra.” – nyilatkozta Sápi Mónika a demonstráció főszervezője.

A szervező szerint ez azért is aggályos, mert a sürgősségi osztály szintén egyik pillanatról a másikra tavaly nyáron megszűnt. Akkor azt mondták, ez csak ideiglenes, majd szeptemberben újranyitják, de ez csak ígéret maradt. Sokeknak most ötven vagy száz kilométert is utazni kell az egészségügyi ellátásért.

„És közben Orbán Viktor és bandája mit kap? VIP-ellátást” – ezt már az MSZP politikusa állítja. Bagnóné Borbély Ildikó szerint a Fideszből sokan saját légkondicionált szobát és külön számukra kijelölt orvosi személyzetet kapnak, míg itt Vásárosnaményban lassan az alapvető ellátást sem kapják meg a betegek, ami alanyi jogon járna nekik.

Szél Bernadett szerint az egész országban az egészségügy kivéreztetése folyik, közben a miniszterelnök azt állítja Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere a magyar.

“Végigéltem a járványban azt ,hogy hoztak egy dilettáns döntést arról, hogy hatvan százalékát a betegeknek kiteszik a kórházakból. Ott voltam az agysérült ember mellett, amikor nagy nehezen el tudtuk intézni, ne pénteken küldjék haza, hanem csak hétfőn egy keddi műtét után.” – mondta Szél Bernadett országgyűlési képviselő.

Amennyiben a szeptemberi újraindítás is csak ígéret marad a tüntetők nem riadnak vissza egy országos demonstrációtól sem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: