Kiemelt kép a 2014-es választási kampány idejéről, MTI / Mohai Balázs
Megosztom másokkal is:
  •  

Újabb fideszes polgármester mondott le, most egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település első embere távozott, döntését nem indokolta. Egy hónapon belül ő a harmadik fideszes városvezető, aki távozik.

 

Lemondott tisztségéről Borsodi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levelek fideszes polgármestere – erősítette meg a Levelek-besenyődi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI értesülését szerdán. Spisák Ildikó elmondta, a polgármester nem indokolta lemondását. A települést az időközi polgármester-választásig Turóczyné Székely Anita (Fidesz-KDNP) alpolgármester irányítja.

Borsodi László 2010 óta volt polgármestere a Nyíregyháza közelében fekvő, 4500 lakosú községnek.

 

 

Rövid időn belül több fideszes polgármester is távozott hivatalából. Július elején Szomorú Szilárd Balatonszemes fideszes polgármestere nyolc hónappal a megválasztása után jelentette be lemondását a képviselő-testületnek Szomorú, akkor azt írta:

Nem arra vállalkoztam, ami ma Balatonszemesen folyik. Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, NEKEM nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt.

Július közepén pedig, Pergel István Csaba, Pilismarót független, de a Fidesz által támogatott polgármestere mondott le– értesült helyi forrásokból az Index és az Átlátszó. Mint azt a két portál megírta, a Komárom-Esztergom megyei településen folyamatban van egy homok-kavics bánya megnyitása, az ezzel kapcsolatos lakossági felháborodás állhat a távozás háttérében.

Forrás: HírHugó

 


Megosztom másokkal is:
  •