Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Húzzunk hasznot a más nyomorán. Tipikus magyaros megoldás. Még jó hogy ezer éve fizetjük a TB-t. Magyarország jobban teljesít!

 

Egységesen 30 500 forint lesz egy magán PCR-teszt ára, mely egy napon belül fog elkészülni – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjára feltöltött tájékoztatóból.

Az ár úgy áll össze, hogy a légúti mintából vett vizsgálat 27 ezer, a mintavétel 3 500 forint. Az angol nyelvű lelet felára 1 000 forint. A szombati vizsgálat, vagy aznapi eredmény 45 750 forint lesz. Az NNK mintegy száz mintavételi helyszínt sorolt fel a honlapján, többségükben magánszolgáltatókat – jegyzi meg a Magyar Hang.

A Népszava emlékeztet, hogy augusztus elsejétől mindenkinek magának kell a saját teszteléséről gondoskodnia, ha olyan országból érkezik haza, amely kockázatos minősítésű, de két hétnél korábban akar szabadulni a házi karanténból. A lap úgy tudja, hogy az Országos Mentőszolgálat augusztus elseje után is csak a tünetes esetekhez megy házhoz, minden egyéb esetben mindenkinek magának kell vizsgáló helyet keresnie.

 

 

 

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, a tesztelés érdekében el lehet hagyni a karantént is. Ha piros országból érkezik valaki, akkor 48 órán belül két negatív teszteredményt követően szabadulhat, ha sárga országból, akkor az első negatív teszteredmény után elhagyhatja, de a második tesztet is el kell végeztetni – mondta.

 

Briteknél kijelölt helyeken átveszi az ember a tesztet (vagy akár házhoz is szállítják), az ember önmagán elvégzi, és az eredményt egy napon belül megkapja, ez mindenkinek ingyenes, bürokrácia semmi. Mindenről teljesen érthetően tájékoztatnak. Ehhez képest…

Franciaországban minden állampolgár számára ingyenes.
Ha felső limit nélküli a védekezésre szánt összeg, akkor nálunk miért nem ingyenes?

Ez Orbán Viktor eredeti stratégiája az ellopható állami bevétel feletti gondos felügyelet manifesztációja. A kormányfő remek ötletére a koronavírus tesztet ezentúl mindenki magának fizeti. A szándék kicsiben ugyanaz, mint amit egy évtizede nyomon követhetünk: az állami egészségügyi ellátás átirányítása a magánszférába. Mindenki jól jár – kivéve a betegeket.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: