Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Összejöttek a szükséges aláírások a DK kezdeményezéséhez – A parlament rendkívüli ülésen fogja megvitatni, hogy Orbán Viktor miért ment szembe Brüsszelben az Országgyűlés határozatával, és miért bukott el az összes feltételt illetően…

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor azzal ment ki a brüsszeli EU-csúcsra, hogy előtte határozatot fogadtatott el a magyar parlamenttel arról, hogy milyen feltételekkel fogadhatja el az uniós mentőcsomagot. Dobrev Klára emlékeztetett, a miniszterelnök azt mondta, hogy arra kapott felhatalmazást az Országgyűléstől, hogy csak akkor bólintson rá az uniós mentőcsomagra,

– ha az EU megszünteti a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárásokat,

– valamint, ha az uniós pénzeket a jövőben nem kötik jogállami garanciákhoz.

“A többi már történelem. Az EU-csúcson a parlamenti határozat feltételeiből egyik sem teljesült, Orbán Viktor mégis elfogadta az uniós mentőcsomagot. A magyar miniszterelnök nem csak vesztesként tért haza Brüsszelből, hanem árulóként is, hiszen szembement azzal, mint amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől.” – foglalta össze az EP-képviselő.

 

 

 

Dobrev Klára bejelentette, a Demokratikus Koalíció azt kezdeményezte, hogy a parlament tartson rendkívüli ülést a miniszterelnök brüsszeli vereségéről és árulásáról.

“Mostanra összegyűlt az ehhez szükséges számú ellenzéki aláírás, így lesz rendkívüli parlamenti ülés az ügyben. Tudni akarjuk, hogy Orbán Viktor miért ment szembe azzal, amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől, hogy miért árulta el a magyar parlament határozatában foglaltakat, és hogy miért vágott jó képet a nem mindennapi, egyenesen megalázó vereséghez. A DK persze tudja, hogy az uniós megállapodással a magyarok győztek és csak Orbán veszített. De ne feledjük: maga Orbán Viktor volt az, aki rendkívüli ülésen fogadtatott el egy határozatot, amelyet aztán Brüsszelben elárult.” – hangsúlyozta az európai politikus, hozzátéve: vesztesnek lehet lenni egy vitában, de árulónak nem, Orbán Viktor márpedig elárulta a magyar parlamentet.

“Persze pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy a parlamenti határozatra jogilag semmilyen szükség nem volt. Sajtótájékoztatón mondtuk el, hogy Orbán Viktor csak azért akarhatja ezt a határozatot, mert ahhoz az állásponthoz már ő is nehezen adja az arcát, hogy csak akkor kell uniós pénz, ha el is lehet lopni. Ezt a csapdát Orbán Viktor állította saját magának, hogy aztán öles léptekkel gyalogoljon bele az EU-csúcson.” – ismertette az EP-alelnök,, aki szerint ennél jobban semmi sem bizonyítja, hogy az EU-csúcs nem Orbán Viktor tervei szerint alakult, aki már nem csak vesztesként, hanem árulóként tért haza Brüsszelből.

Forrás: DKP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: