Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Semmelweis Egyetem rektora nem tenné kötelezővé a vakcina beadását, de szerinte a 65 év fölöttiek és az orvosok esetében érdemes elgondolkodni hogy erősen ajánlott legyen a vakcina.
Merkely Béla szerint több tényező is befolyásolja a második hullám időpontját, amit még nem lehet pontosan meghatározni. Ha lehűl a levegő, a gyerekek iskolába mennek, a szülők zárt térben dolgoznak, az felgyorsíthatja a fertőzés terjedését.

A második hullámot késeltetheti, ha a lakosság betartja a vírus terjedésének lassítására hozott intézkedéseket, fontos a maszk használata. Ugyanakkor a rektor szerint az országot nem lehet még egyszer úgy lezárni, mint tavasszal.

 

 

Merkely Béla szerint a vírusnak nem jó a nyári nagy meleg, de nincs ellentmondás e között és az Öböl-menti országok riasztó mutatói között, mert itt a forróság elől zárt térbe, légkondicionált épületekbe menekülnek az emberek, ezekben a terekben pedig nyáron is terjed a vírus. Ott, ahol kontinentális nyár van, és az emberek sok időt töltenek a szabadban, visszaszorult a fertőzés.

Forrás: infostart.hu

Címlapfotó: Dr. Merkely Béla (semmelweis.hu)

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: