Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tovább gyűrűzik az Index-botrány, ahelyett, hogy a távozó Indexesekkel akarna megállapodni a tulajdonos, inkább egy ellen-szerkesztőséget kezdtek összekalapálni a háttérben, derül ki a Média 1 cikkéből

Elkezdtek újságírókat toborozni az Indexhez – erről számolt be a Media1.

A portál információi szerint a laptól megkerestek újságírókat, szerkesztőket, hogy érdekelné-e őket valamilyen pozíció.

A portál szerint többeket is megkerestek, de a főszerkesztő úgy tudja, nem kormánypárti újságíróknak ajánlottak pozíciót.

A Media1-nek arról nincs információja, hogy a mostanival azonos létszámmal működtetnék-e tovább az oldalt, vagy kevesebb emberrel, illetve változik-e a rovatstruktúra.

A Media1 alapító-főszerkesztője ugyanakkor úgy tudja, a megkeresett újságírók még nem mondtak igent

Az Index szerkesztőségének vezetése és az újságírók szinte teljes egésze pénteken mondott fel.

Az újságírók most a Távozó indexesek nevű Facebook-oldalon keresztül kommunikálnak. Az oldal létrehozása után azt írták, szeretnének egységben együtt maradni, továbbvinni az Index szellemiségét.

Közben Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke tagadta az RTL Híradónak, hogy új embereket toborozna a pénteken felmondott szerkesztőség helyére.

Állítása szerint erre nincs is szükség, mert folyamatosan kapja az önéletrajzokat olyan újságíróktól, akik szeretnének az Indexnél dolgozni. Azt mondta, az a célja, hogy a lap tovább működjön.

Az RTL idézi az egyik felmondott újságírót is, aki szerint a főszerkesztő kirúgása után nem akarták hagyni, hogy csendben kivéreztessék, és ezzel, mint fogalmazott, meggyalázzák az Indexet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: