COVID-19 - Fotó: dunstreda.sk
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy nap alatt 290 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak világszerte. Ilyen sok új fertőzöttet a világjárvány kirobbanása óta egyetlen napon sem lehetett látni, az utóbbi időben 240-270 ezer volt a napi esetszám.

1000 feletti halott az USA-ban

Pénteken 1019-en haltak meg az Egyesült Államokban a csütörtöki 1140 után. Negyedik napja van 1000 felett a halottak száma az USA-ban. Eddig a járvány kirobbanása óta legalább 68800-an hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.

 

 

Németországban figyelmeztetések hangzottak el szombaton arról, hogy már elindult a koronavírus okozta járvány második hulláma, amire az utal, hogy növekszik a fertőzések száma. Ennek ellenére turistákkal a fedélzetén kifutott Hamburg kikötőjéből az első luxus óceánjáró a betegség miatt elrendelt zárlat óta.

“A második hullám már itt van. Nap mint nap új gócpontok jelennek meg” – mondta Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke a Rheinische Post napilap szombati számának. A politikus figyelmeztetése egybevág a Robert Koch (RKI) kormányzati intézet jelentésével, amely szerint a naponta diagnosztizált új fertőzések száma jelentősen, 500-ról 800-ra emelkedett az elmúlt héten. Ez nagyon nyugtalanító fejlemény, és az intézet szoros figyelemmel fogja követni – mondta az intézet szóvivője pénteken.

Forrás: Portfólió

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: