Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre erősödik a moraj, hogy az ellenzék bojkottálja a parlamentet és a 2022-es választásokat”
Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója az Indexben történtek kapcsán értékeli a magyarországi politikai- és médiahelyzetet. Szerinte az „Index kimúlása a legerősebb független média-hangtól fosztja meg a magyar közvéleményt”. Elemzésében kitér az elmúlt években a hazai médiában történt eseményekre, ahogy részletesen beszámol az Index melletti tüntetésről is.

 

 

 

A BBC budapesti tudósítója azon a véleményen van, hogy az Indexnél történtek ugyan újabb győzelmet jelentenek Orbán Viktor számára, ám „azaz ember, aki az egypárti rendszernek való ellenállással került vezető szerepbe, most újra egypárti uralmat hozott létre. Azáltal, hogy elfoglalta az államot – a gazdaságot, a parlamentet, az alkotmánybíróságot, a médiát – azt kockáztatja, hogy nevetségesség válik.”

Szerinte most már újra kell gondolni az ellenzéki formát. „Egyre erősödik a moraj, hogy az ellenzék bojkottálja a parlamentet és a 2022-es választásokat, megfosztva ezzel Orbánt a demokratikus legitimitás melletti utolsó érvétől.” – írja a BBC budapesti tudósítója.

Forrás: atv.hu / Hetek.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: