Bogdán László
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma délelőtt kísérték utolsó útjára Bogdán Lászlót.

A négyszázfős faluban több ezer ember gyűlt össze, hogy végső búcsút vegyenek Cserdi polgármesterétől. A család kérését tiszteletben tartva – videó és fényképfelvétel készítését mellőzve – a SzabadPécs írásban számolt be a temetésről.

A katolikus, koporsós gyászszertartáson, és az azt követő temetésen több ezren voltak. Legalább ötször, de akár tízszer akkora tömeg gyűlhetett össze, mint amennyien a faluban összesen laknak – írja a portál.

 

 

A beszámolóból kiderül: Bogdán László gyászmiséjét Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke celebrálta. A búcsúztató és a hagyományos katolikus szertartás is visszafogott, méltóságteljes és emelkedett volt – írják. A sírnál pedig Kalyi Jag – az egyik legismertebb és legelismertebb cigány folk együttes –, adott elő két cigány siratót.

A szertartás végeztével – miután több száz, akár egy-két ezer ember is elhagyta a temetőt –, még mindig sokan, több százan voltak a sírnál és annak közelében, körülvéve az elhunyt sírhelyét és a mellette álló, legközvetlenebb hozzátartozókat – olvasható a beszámolódban. Így ért véget a búcsúztatás.

Ezután még az elhunytat és a családot igazán jól ismerők, a hozzájuk láthatóan közel állók kértek szót és emlékeztek meg Bogdán Lászlóról.

Forrás: SzabadPécs / ATV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: