Dr. Magyar György - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Klubrádióban Magyar György azt mondta, az országos együttműködés próbája lehet ősszel Borsodban, ahol azért kell időközi választást tartani, mert a fideszes képviselő, Koncz Ferenc július 10-én meghalt.

 

A Civil Választási Bizottság elnöke szerint a tét nagy, de van esély a győzelemre és a tiszaújvárosi körzetben tesztelhető, miként működhet 2021-ben az országos előválasztás, amikor azt már 106 helyen kell megrendezni.

Magyar György úgy tudja, már tárgyalnak a közös ellenzéki jelölt kiválasztásáról, de hiba előválasztás nélkül egyezkedni. Nagyon fontos, hogy a pártok ne a választók feje fölött döntsenek, az emberek érezzék, van beleszólásuk, ki legyen a jelölt.

 

 

A Civil Választási Bizottságnak megvan a technikai, személyi háttere az ellenzéki előválasztás tisztességes lebonyolításhoz, ahhoz, hogy megtalálják a legalkalmasabb, legnépszerűbb embert. Ehhez a civileknek be kell láttatniuk a pártokkal, hogy a politika nem egyenlő a pártpolitikával. Ugyanez lesz a helyzet a 2022-es parlamenti választáson is.

Ha az ellenzék nem áll össze, és mindenki elindul saját vágyai, érdekei szerint, akkor a NER soha nem lesz lebontva.

Forrás: 24.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: